Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43

dag én nacht beschikbaar

Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43 dag én nacht bereikbaar

Rouwverwerking met aromatherapie

Aromatherapie producten Sowelu Healing

Geschreven door Sara Tanzer

11 maart 2023

Hoe ontdekte ik aromatherapie

Rouwverwerking met aromatherapie, hoe ontdekte ik dit en wat kan het voor je betekenen? In 2016 besloten mijn man en ik te gaan proberen voor een kindje van ons samen. Ik had al twee kinderen uit een ander huwelijk en een kindje van ons samen was een grote wens. Helaas verliep de weg er naar toe anders als verwacht… In 2017 kreeg ik mijn tweede miskraam en raakte ik in een lichte depressie. Ik ging in therapie en kwam erachter dat ik oud verdriet ver weggestopt had. Daar begon mij reis van een verlate rouwperiode. Ik moest rouwen over mijn eerste scheiding, de precaire band met mijn oudste dochter en om mijn twee miskramen; een zeer pittig proces.

Een vriendin van mij tipte mij aromatherapie d.m.v. etherische olie in combinatie met een diffuser te proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin dacht; wat een onzin, hoe kan geur mij nou helpen? Maar ik kocht een diffuser en een paar olie blends en ben elke dag een uurtje met een boek in de geurende mist gaan zitten van mijn diffuser. En waarempel… Na een tijd keek ik uit naar mijn uurtje in de heerlijke geur. Ik merkte dat verschillende geuren mijn gemoedstoestand een zetje de goede richting op gaven. Beetje bij beetje krabbelde ik uit mijn depressie. In 2018 mochten wij het liefste meisje in ons armen sluiten, ons gezin was compleet.

Meander uitvaartopleiding

In 2021 dook ik de boeken boeken in van de Meander uitvaartopleiding. Deze rondde ik in april 2022 succesvol af. Tijdens deze prachtige reis viel alles opeens samen en werd mijn pad duidelijk. Naast mensen begeleiden naar een liefdevol afscheid van hun dierbare, wilde ik mensen in rouw en verdriet; warmte, licht en levenskracht toereiken in de vorm van helende geurblends. Dit omdat ik zelf ervaren heb dat aromatherapie kan helpen bij de rouwverwerking. Ik zocht een hoogwaardige distribiteur, De Groene Linde, en composeerde samen met hun mijn twee eigen geurlijnen. Beide ondersteundend aan rouwverwerking. Bekijk hier alle rouwondersteunende producten van Sowelu Healing.

Rouwverwerking met aromatherapie, hoe werkt het

Rouwverwerking met aromatherapie, hoe werkt het? Je brein is een magisch orgaan. Het reptielenbrein zorgt ervoor dat wij kunnen ademhalen en willen overleven, het mensenbrein zorgt dat wij kunnen leren en ons kunnen aanpassen aan nieuwe situaties, maar het zoogdierenbrein is wat mij betreft de plek waar de echte magie plaatstvindt. Hier zit ons limbische systeem dat te maken heeft met emotie, motivatie en (emotioneel) geheugen.

Dit deel van de hersenen is in feite verantwoordelijk voor onze emotionele reactie op onze omgeving. Hier wordt de geur niet alleen waargenomen, maar ook werkelijk beleefd. Dit gebeurt de hele dag door onbewust. Maar door het gebruik van een helende geurblend kun je je brein positief beïnvloeden en jezelf of iemand die dit nodig heeft een steuntje in de rug geven.

Elke geur heeft zijn eigen frequentie. Deze frequentie beïnvloedt zonder dat je het doorhebt je gemoedstoestand. De geurfrequenties van Sowelu Healing zijn zo afgesteld dat zij bijzonder goed ondersteunen in tijden van rouw en intens verdriet. Zo helpt Rozenhout bij het creëren van een zachte sfeer waardoor je blokkades kan verzachten. En werkt Bergamot Reggio op het hart en doet het ontspannen. 

Sowelu Healings geur Guidance

Geur Guidance

Een deken van liefde en warmte. Zo is de geur “Guidance” het beste te omschrijven. De samenstelling van deze aroma is gericht op de hartchakra en zorgt dat deze verlicht en verwarmd wordt wanneer deze in donker en kou gehuld is.

De geur draagt het magische Vegvísir symbool. Een Viking kompas die iemand met verdriet aan de hand neemt en als een gids door de ruwe storm leidt richting dat lichtpuntje aan de horizon.

Een aromafrequentie die aardse geuren zoals rozenhout combineert met frisse geuren zoals bergamot reggio en lavendel.

Geur Courage

Als een positief energetisch veld, zo geeft de geur Courage (ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden) bescherming tegen emoties van anderen. De samenstelling van deze geur is gericht op de wortelchakra en zorgt voor geborgenheid wanneer de wereld even niet meer veilig aanvoelt.

De geur draagt het magische Ægishjálmur symbool. Een Viking helm die je beschermt tegen negatieve energieën en de moed geeft om te wennen aan een nieuwe situatie.

Een geurfrequentie die zachte geuren zoals lavendel combineert met frisse geuren zoals sinaasappel en citroen.

Mooi en helend uitvaartritueel

Door het gebruik van een diffuser in combinatie met de etherische olie Guidance van Sowelu Healing, creëer ik naast schoonheid en eigenheid, ook een ambiance waarin ik jullie ondersteun bij de rouwverwerking en gemoedstoestand. Hiermee creër ik rouwverwerking met aromatherapie. Met aromatherapie kan je namelijk het limbisch systeem van de hersenen, een gebied dat de emotionele reacties zoals herinneringen en gemoedtoestand regelt via geurreceptoren, positief kan beïnvloeden. Verder is het inzetten van essentiële olie een fijne tegenhanger als het gaat om praktische ondersteuning zoals: het maskeren van vervelende geurtjes en het weghouden van insecten.

Ik was op een beurs en werd aangetrokken door een zoete, warme geur, na wat zoeken vond ik de stand van Sowelu Healing. De geur Guidance van Sowelu Healing voelde als een ware deken van liefde die over mij heen viel. Het hielp mijn hart iets te verlichten van de intense pijn die ik voelde na het overlijden van mijn oma.

Meer blog berichten

Sowelu Uitvaartpakketten

Sowelu Uitvaartpakketten

Waarom heeft Sowelu uitvaartpakketten Helaas zie en hoor ik als uitvaartbegeleider nog te vaak dat mensen om mij heen...

Proces na overlijden

Proces na overlijden

Proces na overlijden Wat staat je te wachten als een naaste overlijdt en welk proces stap je in na overlijden als...

Zelfstandige uitvaartbegeleidster

Zelfstandige uitvaartbegeleidster

Zelfstandige uitvaartbegeleidster Wanneer ik vertel dat ik als zelfstandige uitvaartbegeleidster werk, krijg ik vaak...