laatste wensen vastleggen

laatste wensen vastleggen

Waarom je laatste wensen vastleggen zo belangrijk? En hoe doe je dit? Dit kun je doen via een voorgesprek of het invullen van het wensenformulier. Een voorgesprek is een gesprek, waar jij bij leven al met mij nadenkt over jouw afscheid na overlijden. Dit hoeft niet alleen gedaan te worden als je bijvoorbeeld ziek bent of een bepaalde leeftijd bereikt. Het is altijd goed om na te denken over jouw uitvaart, want een ding is zeker; dood gaan we uiteindelijk allemaal. En ja, dit kan behoorlijk confronterend zijn, van nature denken wij liever niet aan dit onderwerp omdat het ons angstig of verdrietig maakt. Toch kan fijn zijn om zelf of samen met je naasten na te kunnen denken over de invulling van jouw afscheid. Het kan namelijk veel rust geven. Voor jou maar ook voor de naasten die na het overlijden voor veel keuzes komen te staan.

laatste wensen vastleggen in een voorgesprek

Als jij je laatste wensen wilt vastleggen in een voorgesprek, kom ik vrijblijvend langs en bespreken we samen de mogelijkheden en wensen voor het afscheid. We nemen stap voor stap de week richting het afscheid door, waarbij ik je vertel wat er allemaal komt kijken bij een afscheid. Je mag mij alles vragen, niets is gek. Zijn er dingen die je echt niet wilt? Of juist wel? Wil je graag op een natuurbegraafplaats begraven worden en heb je hulp nodig om een plekje te reserveren? Of is er een familiegraf waar rekening mee gehouden moet worden? Ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden om zo een stukje rust te brengen. We bespreken de budget wensen en ook kunnen we samen kijken naar de polis van de uitvaartverzekering als die er is, om zo te kijken hoe deze het beste te kunnen inzetten.

Open en transparant

Ik werk zelfstandig met een mooi netwerk aan leveranciers om mij heen. Hierdoor zijn de kosten transparant, is er veel ruimte voor jullie wensen en behoeftes. Tijdens ons gesprek noteer ik alles wat wij bespreken. Ik vat dit samen in een wensen document die ik je fysiek geef, zodat je dit klaar hebt liggen voor als de tijd daar is. Er is geen verplichting om uiteindelijk voor mij te kiezen om het afscheid te begeleiden, het voorgesprek is altijd vrijblijvend. Het kan fijn zijn om tegen die tijd een bekend gezicht te hebben die je bijstaat, maar de keuze is altijd die van jullie. Indien gewenst kan ik op basis van wat wij besproken hebben, een kostenindicatie opmaken en delen. Uiteraard is deze altijd onderheven aan eventuele prijssttijgingen over de tijd heen, maar het geeft wel een globaal idee wat er verwacht kan worden.

Opbaring thuis in natuur sferen

Wensenformulier

Soms is een fysiek gesprek toch te spannend of te confronterend, dat begrijp ik heel goed. Daarom heb ik een digitaal wensenformulier ontwikkeld. In dit formulier vind je verschillende onderdelen waar je over na kunt denken en indien gewenst invulling aan kunt geven. Elk afscheid is anders dus niet alle onderdelen zullen je wellicht aanspreken, is dit het geval, laat dat onderdeel gewoon leeg. Schrijf je uitvaartwensen uit en bekijk ook eens het digitale nalatenschapsformulier. Lees hierover meer op de pagina formulieren. Of klik op de buttons om het wensenformulier en/of het digitale nalatenschapsformulier in te vullen, te downloaden en te printen. Heb je moeite met het onderwerp dood en afscheid? Dit is heel normaal. Op mijn Instagramaccount, Sowelu Healing probeer ik mensen te inspireren om na te denken en te praten over dit onderwerp.

Vorige
Vorige

Manieren van opbaren

Volgende
Volgende

Rouwverwerking met aromatherapie