Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43

dag én nacht beschikbaar

Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43 dag én nacht bereikbaar

Zelfstandige uitvaartbegeleidster

Hoe werkt een zelfstandige uitvaartbegeleidster

Geschreven door Sara Tanzer

6 februari 2024

Zelfstandige uitvaartbegeleidster

Wanneer ik vertel dat ik als zelfstandige uitvaartbegeleidster werk, krijg ik vaak de vraag hoe dit in zijn werk gaat. Ik merk dat veel mensen toch het idee hebben dat je onderdeel van een organisatie moet zijn of dat je een eigen pand nodig hebt. Ik snap dit wel, als je nog niet een uitvaart van dichtbij meegemaakt hebt, is het ook moeilijk om een beeld erbij te krijgen. Ook zijn we niet zo gewend om openlijk over de dood en het proces er omheen te praten waardoor het een mystiek gebeuren blijft. Als ik iemand zou vragen hoe werkt een zelfstandige weddingplanner, dan weet men het vaak wel. Je huurt feitelijk iemand alleen in voor het begeleiden en alles wat er om heen komt kijken wordt ingekocht of gehuurd. En zo werk ik dus ook, alleen dan voor een ander levensevent. Ik leg je graag uit hoe ik werk en wat je kunt verwachten.

Zelfstandige uitvaartbegeleidster; transparante kosten

Als zelfstandige uitvaartbegeleidster is een ding heel transparant; de kosten! Je betaalt mij alleen een basistarief. Dit basistarief dekt de uren die ik maak om het afscheid vakkundig en liefdevol te begeleiden van a tot z. Alle andere kosten die er gemaakt worden, reken ik 1-op-1 door naar jullie. Dit betekent dat de families die ik begeleid compleet vrij zijn in de keuze van leveranciers. Uiteraard heb ik een heel mooi netwerk aan leveranciers verzameld waar gebruik van gemaakt kan worden. Maar wil je zelf bloemen bij een kennis inkopen? Prima! Hebben jullie een grote auto waarin vervoerd kan worden? Go for it! Is er iemand in de familie die de kaart wil drukken? Het mag allemaal. Ik zorg dat jullie de handvatten krijgen waarmee je het zelf kan doen. Ik verzamel alle facturen en betaal deze vooruit aan de leveranciers. Twee weken na de uitvaart kom de factuur overhandigen en is er ruimte om deze nog na te lopen.

Zelfstandig met een mooi netwerk

Als zelfstandige uitvaartbegeleidster heb ik geen pand nodig. Alle afscheidslocaties zijn door mij te huren voor de condoleance en/of afscheidsdienst. Maar er is ook de mogelijkheid om het afscheid op een ander soort locatie te houden, denk aan een mooie tuin of een restaurant of event locatie. Doordat ik een mooi netwerk aan leveranciers om mij heen heb, hebben wij ruime keuze en wordt elk afscheid eigen. Zo werk ik samen met een hele fijne vervoerder, een bloemist met prachtige rouwboeketten en een vliegensvlugge drukker. Ze staan allemaal klaar voor jullie.

Zelfstandige uitvaartbegeleidster
Sara, zelfstandige uitvaartbegeleidster

Ik neem de tijd voor jullie

Als je mij benaderd voor het begeleiden van het overlijden van jouw naaste, neem ik de tijd voor je. Omdat ik zelfstandig werk zorg ik ervoor dat ik de hele week beschikbaar ben. Ook hebben jullie hoofdzakelijk met 1 gezicht te maken van het moment van overlijden tot aan de uitvaart. In de week naar het afscheid bepalen wij samen hoe de ceremonie ingevuld gaat worden. Op de dag van de ceremonie ben ik er vanaf het moment dat wij vertrekken richting de plek waar afscheid wordt genomen tot en met de eventuele condoleance na afloop. Ik regel alles zodat jullie in rust afscheid kunnen gaan nemen. Goed afscheid nemen is namelijk belangrijk. Na de uitvaart breekt er namelijk een periode aan waarin jullie rouw en liefde mee gaan nemen in de rest van jullie leven.

Meer blog berichten

Proces na overlijden

Proces na overlijden

Proces na overlijden Wat staat je te wachten als een naaste overlijdt en welk proces stap je in na overlijden als...

Manieren van opbaren

Manieren van opbaren

Wanneer iemand overlijdt stap je als naasten een overweldigend proces is. Binnen 6 werkdagen na overlijden is het...