Sowelu Uitvaartpakketten

Waarom heeft Sowelu uitvaartpakketten

Helaas zie en hoor ik als uitvaartbegeleider nog te vaak dat mensen om mij heen nog niet willen nadenken over hun dood. Erg begrijpelijk want het is geen leuk onderwerp. Maar de keerzijde hiervan is dat naasten na overlijden soms geconfronteerd worden met het feit dat er geen uitvaartverzekering of geld is om de uitvaart te bekostigen. Ook merk ik dat er een nieuwe generatie naasten aankomt die graag zelf veel regelt. En daarom heeft Sowelu 3 uitvaartpakketten ontwikkeld. Het voordeel van een uitvaartpakket is dat je weet wat je precies krijgt en hoeveel het kost. Ook zonder een verzekering een optie! Uiteraard geldt voor elk pakket dat aanpassingen mogelijk zijn, dit beïnvloedt wel de prijs.

Sowelu uitvaartpakketten – Sober

Dit pakket is erg recht toe recht aan. In dit pakket zit; aangifte doen bij de gemeente, de laatste zorg van de overledene, een eenvoudige maar mooie kist, een thuisopbaring opzet (koelplank & schragen), het vervoer naar het crematorium en de daadwerkelijke crematie. Het gaat hier om een stille crematie die in de ochtend vroeg plaatsvindt en waar geen familie bij is. Ik zal hier wel bij zijn en een klein gedicht oplezen bij de oven als laatste respect en leg een boeket zelf geplukte bloemen op de kist. Het opmaken en verzenden van een (digitale) rouwkaart doen jullie zelf. Ook een eventuele afscheidsceremonie wordt door jullie verzorgd op een plek die jullie fijn vinden, denk aan een etentje of lunch in een restaurant of een samenzijn bij iemand in de tuin of in de kroeg. Dit pakket kost €2535,-.

Sowelu uitvaartpakketten – Ingetogen

Dit pakket is in de basis hetzelfde. In dit pakket zit; aangifte doen bij de gemeente, de laatste zorg van de overledene, een eenvoudige maar mooie kist een thuisopbaring opzet (koelplank & schragen), het vervoer naar het crematorium en de crematie. Het opmaken en verzenden van een (digitale) rouwkaart doen jullie zelf. In dit pakket zit wel een auladienst van 30 minuten en er is in overleg met het crematorium de mogelijkheid tot meelopen naar de oven. Ik zal indien gewenst de ceremonie leiden en zorg voor een boeket zelf geplukte bloemen. Dit pakket kost €4950,-.

Sowelu uitvaart pakketten – Eenvoudig

Ook dit pakket heeft eenzelfde basis als de andere twee uitvaartpakketten. Alleen zit er in dit pakket de volgende extra’s; een kist van vurenhout, rouwdrukwerk en de verzending ervan tot max 50 kaarten, een mooie rouwauto die de laatste rit verzorgt, 1 bloemstuk of gebruik van de Bloemenband gevuld met 200 losse bloemen, aula gebruik van 60 min, koffiekamer gebruik van 60 min (excl. consumpties). Ook is in dit pakket de mogelijkheid om te begraven, echter vallen de afkoop van het graftermijn, het onderhoud en het verwijderen en/of plaatsen van een monument buiten de pakketprijs. Dit pakket kost €6075,-.

Kisten uit Sowelu's pakketten.

Liever vrije keuzemogelijkheid?

Naast de pakketten is er natuurlijk altijd de mogelijkheid mij los in te huren. Dit geeft als voordeel dat alle keuzes vrij blijven en er meer kan. Zo kan er dan ook extern opgebaard worden, kan er een condoleance gehouden worden, is er meer keuze in kisten, bloemen en vervoer. Gemiddeld genomen ligt het bedrag van de uitvaart dan tussen de €6.000,- en €12.000,-. Deze bedragen zijn puur indicatief, soms valt het lager uit en soms hoger, dit is afhankelijk van de wensen. Na een eerste gesprek kan ik een betere inschatting maken van de kosten omdat dan de wensen besproken zijn. Ik zorg dat ik op dag twee de kostenindicatie klaar heb zodat er duidelijkheid is. Voor mijn diensten reken ik een vast basistarief van €2.250,-. Alle overige kosten bereken ik één op één door zonder enige opslag, hierdoor zijn de kosten transparant. Lees hier wat er allemaal binnen het basisbedrag valt.

Vorige
Vorige

La Casa verde

Volgende
Volgende

Zelfstandige uitvaartbegeleidster