La Casa verde

La Casa Verde,

Een zeldzame mix van bijzonder gewone vrouwen.

Waarom alleen ondernemen als het ook samen kan? Afgelopen januari 2024 besloten ondernemers Sara Tänzer (Sowelu Uitvaart), Bho Roosterman (Wijlen uitvaart by Bho) & Kim de Ringh de Vries (De Ringh de Vries uitvaartservice) hun krachten te bundelen onder de naam La Casa Verde. Vanuit dezelfde levens- en stervensovertuiging gaan zij samenwerken. Met zijn drieën hebben zij ruime ervaring met de thema’s overlijden en rouw. Hun doel is het rouwproces zo goed mogelijk te starten, door rust, overzicht en warmte mee te brengen. Daarmee zorgen zij in de week tussen overlijden en uitvaart dat het verdriet kan transformeren tot mooie herinneringen.

Wat kan La Casa Verde voor jou betekenen

Wanneer je mij belt voor begeleiding bij een overlijden, komen Bho en ik altijd samen naar het eerste gesprek. Bho luistert mee, belt alvast de leveranciers en eventueel de verzekeraar. Ook leert ze jullie kennen in dit eerste gesprek en jullie haar. Geen zorgen, hier zitten geen extra kosten aan voor jullie. Je betaalt alleen maar mijn basistarief. Een voordeel van deze aanpak is, dat als ik onverhoopt ziek word of een noodgeval heb, Bho als back-up er is om te zorgen dat alles soepel verloopt en jullie haar al kennen. Wanneer het tijd is om de laatste zorg te geven komt Kim langs. Met haar rustige, warme en kundige aanpak wordt de laatste verzorging een helend ritueel waar de familie aan mee mag helpen indien gewenst. Kim heeft onlangs haar post mortem make-up diploma behaald speciaal bedoeld voor de laatste zorg, zij kan dus echt voor vakwerk zorgen. In sommige (specialistische) gevallen zal het nodig zijn een andere verzorger in te schakelen, ik kan dit van tevoren goed inschatten en laat dit dan weten.

Waarom alleen ondernemen als het ook samen kan?

Als ondernemer ben je op jezelf aangewezen. Dit is fijn want je maakt je eigen beslissingen en kan snel schakelen, maar het kan ook best eenzaam zijn. Hoe leuk en bijzonder is het dan als je per toeval mede uitvaarders leert kennen en het meteen voelt alsof je elkaar al jaren kent. Vanaf de eerste koffie date met Bho en Kim was het raak en zijn we wekelijks met elkaar aan het werk om elkaar te motiveren & inspireren. De eerste uitvaarten hebben we achter de rug en de conclusie voor ons alledrie is dat dit een fijne samenwerkingsverband is. Al snel kwamen we op de naam La Casa Verde, het groene huis. In de holistische leer is de kleur groen de kleur van het hart chakra en helpt om deze zacht te doen openen wanneer deze door verdriet gesloten is. Het huis symboliseert de fundering van onze samenwerking.

Ondernemers Bho Roosterman (Linksboven), Kim de Ringh de Vries (linksonder) en Sara Tänzer

Wie is Bho Roosterman

Bho Roosterman is geboren in 1974 te Amsterdam. Na meer dan 25 jaar in de filmindustrie te hebben gewerkt als kostuumontwerper van o.a. series en films zoals Penoza, Dr. Deen, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, en de Bankier van het verzet, had zij het gevoel dat zij wat anders wilde doen. Toen zij op haar 39ste weduwe werd, stortte haar wereld in. Nu tien jaar later beseft zij dat ze er goed doorheen is gekomen. Al jaren speelde de gedachte door haar hoofd om “iets” te doen met uitvaarten, rouw en rouwverwerking. In Juli 2023 overleed haar lieve oom en kon zij zijn hele uitvaart begeleiden. Toen wist ze het zeker; zij wilde uitvaartondernemer worden! Bho weet uit ervaring dat wanneer je zelf als naaste helpt met het organiseren, meehelpen, bedenken en creëren van een uitvaart, dat dit je rouwproces én het rouwproces van je familie en naasten heel erg kan verlichten. Het gaat juist om die kleine dingen: de kleding strijken, zelf de bloemen plukken, samen de kist sluiten en zo veel meer. Bho is ervoor je om je die weg te laten zien. “De weg die ontstaat in het gaan.”

Wie is Kim de Ringh de Vries

Kim de Ringh de Vries is geboren in 1980 te Hoorn. In haar werk als tandartsassistente merkte zij haar natuurlijke, makkelijke kwaliteit om mensen gerust te stellen. Ook zij voelde sterk het gevoel om in de uitvaartwereld in te stappen, wat zij in april 2023 dan ook deed. Het is pijnlijk wanneer de dood verwacht of onverwacht in ons leven verschijnt en rouw op ons dak valt. Het is haar liefdevolle taak om de laatste verzorging met respect en waardigheid uit te voeren. Haar doel is de overledenen te laten stralen in de schoonheid van rust. Dit doet zij door het unieke karakter van de overledenen te behouden. In alle rust oefent zij haar vak uit, wat veel troost biedt aan de nabestaanden. Met het geven van een zorgvuldige en mooie laatste verzorging maakt zij samen met de familie een eerste en belangrijke stap in het rouwproces. Door dit met de familie te doen, maakt zij samen met hun er een bijzondere, waardevolle en dierbare herinnering van.

Vorige
Vorige

Verzekeringscheck voor je Uitvaart: Regel het Nu om je Naasten te Ontzorgen

Volgende
Volgende

Sowelu Uitvaartpakketten: Keuzevrijheid en Transparantie voor Elk Budget