Verzekeringscheck voor je Uitvaart: Regel het Nu om je Naasten te Ontzorgen

Verzekeringscheck: Waarom Je Dit Nu Moet Regelen voor je Naasten

Hoe laat jij je naasten achter als jij er niet meer bent? Het is een lastig onderwerp om over na te denken, maar het is belangrijk om voorbereid te zijn. Als jij overlijdt, zijn je naasten verantwoordelijk voor de kosten van je uitvaart. Het kan voor hen een enorme geruststelling zijn om te weten dat er een verzekering is die (deels) bijdraagt aan de kosten van de uitvaart. Vaak hebben mensen meerdere uitvaartpolissen, en het kan verwarrend zijn om te begrijpen wat deze precies dekken. Met de verzekeringscheck van Sowelu Uitvaart zorg ik ervoor dat alles duidelijk wordt. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kunnen je naasten rust vinden in een moeilijke tijd.

Ik Help Je Graag met Overzicht

Het is belangrijk dat je weet waar je staat. Door inzicht te krijgen in je uitvaartverzekeringen, kun je je naasten informeren en ze daarmee iets waardevols geven: rust. Wanneer iemand overlijdt, worden nabestaanden vaak overspoeld door emoties. Tegelijkertijd moeten ze binnen zes werkdagen een volledige uitvaart regelen. Als er op dat moment ook zorgen zijn over de kosten, kan dat een zware tol eisen op hun rouwproces. Met de verzekeringscheck krijg je duidelijkheid, zodat je naasten zich kunnen richten op het afscheid en hun rouwproces op een betere manier kunnen starten.

Wat is de Verzekeringscheck?

Om je te helpen met het overzicht, heb ik de verzekeringscheck ontwikkeld. Dit is een gratis service waarbij ik voor je uitzoek welke verzekeringen er zijn en wat de uitbetaling inhoudt. Zo weet je of er een geldbedrag wordt uitgekeerd of een pakket aan diensten wordt aangeboden. Ook zoek ik uit of je zelf een uitvaartbegeleider kunt kiezen of dat je gebonden bent aan de verzekeraar. Na mijn onderzoek ontvang je een overzichtelijk document met alle belangrijke informatie, die je kunt bewaren bij je belangrijke papieren. Ik raad aan om dit document ook met je naasten te bespreken. Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met je gegevens, en deze worden verwijderd zodra de check is afgerond.

Verzekeringscheck: zorg voor overzicht en ontzorg je naasten bij je uitvaart

Wat als je Geen Verzekering hebt?

Ook als er geen uitvaartverzekering is, denk ik graag met je mee. Of je nu gespaard hebt of niet, we kunnen altijd samen kijken naar de mogelijkheden. Bij Sowelu Uitvaart heb ik drie uitvaartpakketten ontwikkeld voor wie met een bepaald budget wil werken. Het Sober pakket is bijvoorbeeld ideaal voor een minimaal afscheid, zonder ceremonie of rouwkaarten. De crematie vindt plaats in de ochtend. Het Ingetogen pakket biedt een kleine ceremonie en je kunt zelf het tijdstip van de crematie bepalen. Het Bescheiden pakket omvat een langere ceremonie, een nazit en een crematie op een zelfgekozen tijdstip, maar is exclusief consumpties. Tijdens een voorgesprek kunnen we je wensen op een rij zetten en maak ik vrijblijvend een begroting voor je.

Gemeentelijke Uitvaart: Wat Zijn de Mogelijkheden?

Als er echt geen geld is, of de overledene had schulden, kan de gemeente in sommige gevallen de uitvaart afhandelen. De gemeente neemt dan de rol van opdrachtgever op zich en beslist hoe en wanneer de uitvaart plaatsvindt. Als nabestaande heb je dan weinig inspraak. De kosten van een gemeentelijke uitvaart worden, indien mogelijk, betaald uit de nalatenschap van de overledene. Wees je er echter van bewust dat de gemeente vaak de overgebleven kosten probeert te verhalen op de wettelijk bepaalde bloed- en aanverwanten. Het kan dus zijn dat je als nabestaande alsnog kosten moet betalen. In veel gevallen is het daarom verstandiger om zelf de regie te houden en te kiezen voor een van de uitvaartpakketten van Sowelu Uitvaart. Houd er ook rekening mee dat als je iets van de bankrekening of uit het huis van de overledene haalt, je automatisch als erfgenaam wordt gezien volgens de wet.

Vorige
Vorige

Het Sluiten van de Kist: Een Moment van Afscheid en Rituelen voor Verlichting

Volgende
Volgende

La Casa verde