Uitvaart aan Huis: Een Persoonlijk en Intiem Afscheid in je Eigen Omgeving

Uitvaart aan Huis: Een Persoonlijk Afscheid in Vertrouwde Omgeving

"Moet hij echt in zo'n lijkenwagen, Sara?" fluisterde ze in mijn oor. Ze heeft net haar man verloren, en hoewel het verdriet en het slaapgebrek haar verward maken, weet ze precies wat ze wil voor het afscheid van haar man. Geen afstand, geen kille plekken – ze wil haar man gewoon dicht bij haar, in hun huis. En bij Sowelu Uitvaart begrijpen we dat. Wij zetten alles op alles om haar wens te vervullen en het afscheid zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken.

Meedenken en bewegen

In dit geval wilde ze absoluut niet dat haar man via een verplichte vervoerder naar Schiphol werd gebracht. Ze wilde hem direct thuis hebben, om hem daar op te baren. Dit is voor ons een belangrijke wens om te vervullen. We hebben snel gehandeld en contact opgenomen met het ziekenhuis en de vervoerder om ervoor te zorgen dat meneer direct naar huis kon. Voor ons was dit een opluchting, want een rechtstreekse rit naar huis was zowel logischer als troostender voor de nabestaanden.

Uitvaart aan huis: een warm en persoonlijk afscheid in vertrouwde omgeving

Een Warm Afscheid Thuis

Eenmaal thuis hebben we ervoor gezorgd dat haar man mooi werd opgebaard in de zijkamer, liefdevol aangekleed en bedekt met een prachtige doek. Voor het afscheid wilde ze geen kille, onpersoonlijke zaal. In plaats daarvan werden vrienden en familie uitgenodigd om in hun eigen huis afscheid te nemen. Het werd een warm, intiem samenzijn met 50 man, waarbij herinneringen werden opgehaald en er in de keuken werd gesmuld van een boterham en een kopje soep.

De volgende dag brachten we meneer in een gewone bus naar het crematorium, omdat een traditionele rouwstoet niet bij hen paste. Met haar zoon en kleinkinderen begeleidde ze haar man naar de oven. Het was een intiem moment dat zij zelf wilden verzorgen, en wij waren dankbaar dat we onderdeel mochten zijn van dit bijzondere moment.

Flexibiliteit en Maatwerk bij Uitvaarten

Bij Sowelu Uitvaart geloven we dat veel mogelijk is als het gaat om het afscheid. Wij denken graag met je mee en doen er alles aan om de wensen van de overledene en de nabestaanden te vervullen. Niets is te gek – stel vooral al je vragen. We beschikken over onze eigen vervoersmiddelen en hebben alles in huis voor een thuisopbaring. Dit maakt ons flexibel en in staat om het afscheid precies zo te organiseren als jullie dat willen.

Vorige
Vorige

Mokums Vaarwel: Een Persoonlijk en Uniek Afscheid in Amsterdamse Stijl

Volgende
Volgende

Het Sluiten van de Kist: Een Moment van Afscheid en Rituelen voor Verlichting