Mokums Vaarwel: Een Persoonlijk en Uniek Afscheid in Amsterdamse Stijl

Mokums Vaarwel: Een Uniek Afscheid voor een Echte Amsterdammer

Hij ging voor een gezellig weekendje weg, maar kwam niet meer thuis. Het plotselinge verlies van een geliefde man, vader, en vriend laat een oorverdovende stilte achter. Wat zeg je tegen een familie die onverwachts hun rots in de branding verliest? In zo'n week staat één ding centraal: alles op alles zetten om deze man het afscheid te geven dat hij verdient; een echt Mokums vaarwel.

Terug naar Mokum

"Hoe kan jij als ras-Amsterdammer nou overlijden in Groningen?" vraagt zijn vrouw, terwijl we samen plannen maken. Zijn laatste reis begint in Groningen, maar het is duidelijk dat hij zo snel mogelijk terug naar Amsterdam moet, de plek waar hij het liefst was. We werken samen met het ziekenhuis om dit te regelen, en al snel is hij weer terug in zijn geliefde Mokum. Thuis wordt hij met zijn familie verzorgd, liefdevol aangekleed in zijn mooiste kleding. Er wordt gehuild en gelachen, want naast het verdriet zijn er ook talloze herinneringen die zorgen voor een glimlach. Iedereen is opgelucht dat hij weer thuis is in zijn stad.

Een Thema-uitvaart in Mokum Stijl

Samen met zijn dochters bedenken we een thema voor het afscheid, en al snel is het duidelijk: dit wordt een ode aan zijn liefde voor Amsterdam. Alles aan de uitvaart ademt Mokum. We regelen een prachtig bloemstuk in de vorm van het wapen van Amsterdam, en het lintenritueel wordt uitgevoerd met rode, witte en zwarte linten; de kleuren van de stad. Zelfs onze colberts zijn versierd met handgemaakte broches met de drie kruizen van Amsterdam.

Mokums vaarwel: een bijzonder afscheid in de kleuren van amsterdam

De Laatste Dag: Een Erehaag van Vrienden

En dan is het zover, de dag van het afscheid. Maar wat een dag wordt het! 200 mensen komen samen en vormen een indrukwekkende erehaag met fakkels. Samen met de familie lopen we door de fakkelhaag en staan even stil om het moment te eren. Zijn voetbalvrienden tillen hem naar de aula, waar de ceremonie begint. Met een lach en tranen herinneren we ons een man die liefdevol, zorgzaam en zo gek als een deur was. Tante Leen zingt nog een laatste lied door de speakers, en na de dienst toosten we met een baco op zijn leven.

We Zijn Er voor Jullie

In de week naar het afscheid nemen we de tijd en besteden we veel aandacht aan de details. Elke vraag die je hebt, mag je stellen. Niets is te gek als het gaat om het invullen van het afscheid. Wij zetten alles op alles om zo dicht mogelijk bij de wensen van de familie te komen. We denken graag creatief mee en doen er alles aan om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Afscheid nemen kan maar één keer, en die keer moet goed zijn.

Volgende
Volgende

Uitvaart aan Huis: Een Persoonlijk en Intiem Afscheid in je Eigen Omgeving