Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43

dag én nacht beschikbaar

Sowelu Uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart.
Vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid.

06 – 43 53 68 43 dag én nacht bereikbaar

Hoe ik je kan helpen

Sowelu uitvaartbegeleiding

Koel hoofd, warm hart vakkundige begeleiding naar een liefdevol afscheid

Hoe ik je kan helpen d.m.v. een voorgesprek

Hoe ik je kan helpen, vertel ik je graag. Dat kan ik bijvoorbeeld door een voorgesprek met jou te hebben. Een voorgesprek is een gesprek, waar jij bij leven al met mij nadenkt over jouw afscheid na overlijden. Het kan fijn zijn om bij een aankomend overlijden zelf of samen met je naasten na te kunnen denken over de invulling van het komende afscheid. Het kan namelijk veel rust geven. Voor jou maar ook voor de naasten die na het overlijden, voor veel keuzes komen te staan in een kort tijdbestek. Ook kunnen we samen kijken naar de uitvaartverzekering als die er is, om zo te kijken hoe deze het beste te kunnen inzetten.

In een voorgesprek kom ik vrijblijvend langs en bespreken we samen de wensen en mogelijkheden voor het afscheid. We nemen stap voor stap de week richting het afscheid door. Je mag alles aan mij vragen, ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden om zo een stukje rust te brengen.

Ik noteer alles wat wij bespreken en vat dit samen in een wensen document die ik je fysiek geef, zodat je dit klaar hebt liggen voor als de tijd daar is. Er is geen verplichting om uiteindelijk mij te kiezen om het afscheid te begeleiden, het voorgesprek is altijd vrijblijvend. Indien gewenst kan ik op basis van wat wij besproken hebben, een kostenindicatie opmaken en delen.

Wil je liever nog geen gesprek, dan kun je ook zelf via de knop hieronder het wensenformulier downloaden, invullen en afdrukken.

Hoe ik je kan helpen d.m.v. een voorgesprek

Hoe ik je kan helpen, vertel ik je graag. Dat kan ik bijvoorbeeld door een voorgesprek met jou te hebben. Een voorgesprek is een gesprek, waar jij bij leven al met mij nadenkt over jouw afscheid na overlijden. Het kan fijn zijn om bij een aankomend overlijden zelf of samen met je naasten na te kunnen denken over de invulling van het komende afscheid. Het kan namelijk veel rust geven. Voor jou maar ook voor de naasten die na het overlijden, voor veel keuzes komen te staan in een kort tijdbestek. Ook kunnen we samen kijken naar de uitvaartverzekering als die er is, om zo te kijken hoe deze het beste te kunnen inzetten.

In een voorgesprek kom ik vrijblijvend langs en bespreken we samen de wensen en mogelijkheden voor het afscheid. We nemen stap voor stap de week richting het afscheid door. Je mag alles aan mij vragen, ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden om zo een stukje rust te brengen.

Ik noteer alles wat wij bespreken en vat dit samen in een wensen document die ik je fysiek geef, zodat je dit klaar hebt liggen voor als de tijd daar is. Er is geen verplichting om uiteindelijk mij te kiezen om het afscheid te begeleiden, het voorgesprek is altijd vrijblijvend. Indien gewenst kan ik op basis van wat wij besproken hebben, een kostenindicatie opmaken en delen.

Wil je liever nog geen gesprek, dan kun je ook zelf via de knop hieronder het wensenformulier downloaden, invullen en afdrukken.

Hoe ik je kan helpen direct na overlijden

Maar uiteraard kan ik ook helpen zonder een voorgesprek en kunnen jullie als naasten bij mij terecht voor het begeleiden van een afscheid, met of zonder verzekering, ik sta voor jullie klaar.

Wanneer een dierbare overlijdt, dan volgt er vaak een oorverdovende stilte. Verdriet, radeloosheid en allerlei emoties kunnen door je heen gaan. Toch zijn er een paar belangrijke stappen die genomen moeten worden. Neem als eerste zo snel mogelijk contact op met de (huis)arts, deze komt dan langs, dag of nacht, om het overlijden vast te stellen. Bij een natuurlijk overlijden ontvangen jullie een verklaring van overlijden, deze moet goed bewaard worden omdat hij nodig zal zijn in de week richting het afscheid. Wanneer de (huis)arts langs is geweest en jullie er klaar voor zijn, nemen jullie contact op met mij. Jullie kunnen mij altijd bellen, welk tijdstip dan ook. Ik kom dan op een afgesproken tijd langs om een eerste gesprek te hebben en een aanzet te maken naar een liefdevol afscheid. Na afloop zal ik een kostenindicatie maken die ik de dag erna met jullie doorneem.

Hoe ik je kan helpen direct na overlijden

Maar uiteraard kan ik ook helpen zonder een voorgesprek en kunnen jullie als naasten bij mij terecht voor het begeleiden van een afscheid, met of zonder verzekering, ik sta voor jullie klaar.

Wanneer een dierbare overlijdt, dan volgt er vaak een oorverdovende stilte. Verdriet, radeloosheid en allerlei emoties kunnen door je heen gaan. Toch zijn er een paar belangrijke stappen die genomen moeten worden. Neem als eerste zo snel mogelijk contact op met de (huis)arts, deze komt dan langs, dag of nacht, om het overlijden vast te stellen. Bij een natuurlijk overlijden ontvangen jullie een verklaring van overlijden, deze moet goed bewaard worden omdat hij nodig zal zijn in de week richting het afscheid. Wanneer de (huis)arts langs is geweest en jullie er klaar voor zijn, nemen jullie contact op met mij. Jullie kunnen mij altijd bellen, welk tijdstip dan ook. Ik kom dan op een afgesproken tijd langs om een eerste gesprek te hebben en een aanzet te maken naar een liefdevol afscheid. Na afloop zal ik een kostenindicatie maken die ik de dag erna met jullie doorneem.

Koele en warme zaken

Bij een uitvaart mag er veel, waardoor er een liefdevol en warm afscheid ontstaat. Maar ook zijn er een paar koele zaken die moeten. Onderstaand op een rij wat moet en wat mag.

Koele zaken

l

Na het overlijden dient de (huis)arts zo snel mogelijk gebeld te worden om de doodsoorzaak vast te stellen.

Er moet aangifte van overlijden gedaan worden in de plaats van overlijden. Dit mogen jullie doen of ik doe het voor jullie.

De omhulling van de overledene krijgt een uniek registratie- nummer met bijbehorend formulier van Sowelu.

De uitvaart mag niet eerder dan 36 uur en niet later dan de 6e werkdag plaatsvinden na de dag van overlijden.

Op het moment van het vervoeren van de overledene, de begrafenis of crematie, moet de overledene volledig bedekt zijn.

Warme zaken

Er zijn veel keuze mogelijkheden m.b.t. locaties. Denk aan opbaring, condoleance en de uitvaart zelf.

Jullie mogen zelf de laatste verzorging doen, met familie, samen met mij of kiezen om het niet te doen.

Er zijn veel mogelijkheden om het overlijden en de uitvaart aan te kondigen.

Er zijn verschillende soorten rouwvervoer beschikbaar. Maar het is ook mogelijk om zelf te vervoeren.

Er is ruime keuze tot het aankleden van de uitvaart. Bijv. d.m.v. bloemen of troostende kunst.

Sara Tänzer, Sowelu Uitvaartbegeleiding

De week richting het afscheid

Ik ben er voor jullie vanaf het moment van ons eerste contact. Ik werk zelfstandig met een mooi netwerk aan leveranciers om mij heen. Hierdoor zijn de kosten transparant, is er veel ruimte voor wensen en behoeftes en hebben jullie hoofdzakelijk met 1 gezicht te maken van het moment van overlijden tot aan de uitvaart. In de week naar het afscheid bepalen wij samen hoe de ceremonie ingevuld gaat worden. Op de dag van de ceremonie ben ik er vanaf het moment dat wij vertrekken richting de plek waar afscheid wordt genomen tot en met de eventuele condoleance na afloop. Ik regel alles zodat jullie in rust afscheid kunnen gaan nemen. Goed afscheid nemen is namelijk belangrijk. Na de uitvaart breekt er namelijk een periode aan waarin jullie rouw en liefde mee gaan nemen in de rest van jullie leven. Het is dus belangrijk dat de week na het overlijden en de dag van het afscheid goed verloopt, omdat deze van invloed zijn op het rouwproces.

Sara Tänzer, Sowelu Uitvaartbegeleiding

De week richting het afscheid

Ik ben er voor jullie vanaf het moment van ons eerste contact. Ik werk zelfstandig met een mooi netwerk aan leveranciers om mij heen. Hierdoor zijn de kosten transparant, is er veel ruimte voor wensen en behoeftes en hebben jullie hoofdzakelijk met 1 gezicht te maken van het moment van overlijden tot aan de uitvaart. In de week naar het afscheid bepalen wij samen hoe de ceremonie ingevuld gaat worden. Op de dag van de ceremonie ben ik er vanaf het moment dat wij vertrekken richting de plek waar afscheid wordt genomen tot en met de eventuele condoleance na afloop. Ik regel alles zodat jullie in rust afscheid kunnen gaan nemen. Goed afscheid nemen is namelijk belangrijk. Na de uitvaart breekt er namelijk een periode aan waarin jullie rouw en liefde mee gaan nemen in de rest van jullie leven. Het is dus belangrijk dat de week na het overlijden en de dag van het afscheid goed verloopt, omdat deze van invloed zijn op het rouwproces.

Nazorg

Een aantal weken na de uitvaart kom ik langs om te bespreken hoe jullie alles ervaren hebben. We bespreken dan ook of er de wens is om ‘dankkaartjes’ te sturen aan de genodigden. Ook kunnen wij, indien gewenst, samen nadenken over een grafmonument of asbestemming. In dit gesprek zal ik tevens de factuur overhandigen en is er ruimte om deze nog na te lopen.

En dan scheiden onze wegen en blijven jullie achter met een intens proces; het rouwproces. Een proces waar geen goed of fout bestaat en waar de tijd vaak stil lijkt te staan. Er wordt vaak gepraat over het verwerken van verlies, alsof het iets is wat wij kunnen “wegwerken” op termijn. Maar verdriet is iets wat je je hele leven bij je draagt. Belangrijk is te leren om het te verweven in het leven zodat de pijn dragelijk en beheersbaar wordt. In mijn blog rouwverwerking, lees je meer over dit onderwerp.

Kracht in jou

Nazorg

Een aantal weken na de uitvaart kom ik langs om te bespreken hoe jullie alles ervaren hebben. We bespreken dan ook of er de wens is om ‘dankkaartjes’ te sturen aan de genodigden. Ook kunnen wij, indien gewenst, samen nadenken over een grafmonument of asbestemming. In dit gesprek zal ik tevens de factuur overhandigen en is er ruimte om deze nog na te lopen.

En dan scheiden onze wegen en blijven jullie achter met een intens proces; het rouwproces. Een proces waar geen goed of fout bestaat en waar de tijd vaak stil lijkt te staan. Er wordt vaak gepraat over het verwerken van verlies, alsof het iets is wat wij kunnen “wegwerken” op termijn. Maar verdriet is iets wat je je hele leven bij je draagt. Belangrijk is te leren om het te verweven in het leven zodat de pijn dragelijk en beheersbaar wordt. In mijn blog rouwverwerking, lees je meer over dit onderwerp.

Hoe gaat Sowelu uitvaartbegeleiding te werk?

Courage familie sfeerbeeld 2

Liefdevol

Hartverwarmend kussen sfeerbeeld 1

Gedetailleerd

Courage familie sfeerbeeld 2

Daadkrachtig

Rouwboeket gemaakt door Berghroos

Uitvaartwensen & digitale nalatenschap

Hoe wil jij dat je uitvaart eruit komt te zien? Nadenken over je eigen uitvaartwensen is spannend en confronterend. Toch is het belangrijk om dit te doen. Zo weten je je naasten straks wat jouw wensen zijn bij het regelen van de uitvaart. Dit geeft veel rust tijdens een vaak intense week. Schrijf daarom je uitvaartwensen uit en denk ook eens na over je digitale nalatenschap. Lees hierover meer op de pagina formulieren of klik op de buttons om het wensenformulier en/of het digitale nalatenschapsformulier in te vullen, te downloaden en te printen.

Rouwboeket gemaakt door Berghroos

Uitvaartwensen & digitale nalatenschap

Hoe wil jij dat je uitvaart eruit komt te zien? Nadenken over je eigen uitvaartwensen is spannend en confronterend. Toch is het belangrijk om dit te doen. Zo weten je je naasten straks wat jouw wensen zijn bij het regelen van de uitvaart. Dit geeft veel rust tijdens een vaak intense week. Schrijf daarom je uitvaartwensen uit en denk ook eens na over je digitale nalatenschap. Lees hierover meer op de pagina formulieren of klik op de buttons om het wensenformulier en/of het digitale nalatenschapsformulier in te vullen, te downloaden en te printen.

Contact informatie

Purmerend

Meander logo